Casserres, un poble ben connectat i rodejat de natura

Enmig del Baix Berguedà hi trobem Casserres, una vila històrica envoltada de natura i àmplies zones agrícoles i ramaderes on actualment hi viuen 1.500 habitants.

Pel que fa el clima, els estius són calorosos i es poden aprofitar des del juny fins al setembre. Durant aquesta època, podràs gaudir de les piscines municipals per refrescar-te i admirar unes vistes panoràmiques úniques de la serralada del Prepirineu. Per la seva proximitat amb la muntanya, els hiverns a Casserres són força freds. Durant aquests mesos més gèlids, la neu arriba en algunes ocasions, tenyint el paisatge de blanc i quietud.

Aquest immoble es troba situat al Passeig Bisbe Comellas, 82, una de les principals vies de la vila, fet que facilita l’entrada i sortida ràpida amb cotxe, així com permet desplaçar-se caminant en poc minuts al centre del poble, als principals comerços i equipaments locals.

L’Edifici Can Benet es troba a 300 metres del centre de la vila, on trobaràs els següents equipaments i serveis:

 • Supermercat: a 100 metres a peu.
 • Bars i restaurants: a menys de 5 minuts a peu.
 • Farmàcia: a menys de 10 minuts minuts a peu.
 • Consultori municipal: a 5 minuts a peu.
 • Oficines bancàries: a menys de 5 minuts a peu.
 • Escola bressol: a menys de 10 minuts a peu.
 • Escola d’educació infantil i primària municipal: a menys de 10 minuts a peu.
 • Piscines municipals: A menys d’un minut amb cotxe o 10 minuts a peu.
 • Instal·lacions esportives (camp de futbol, pistes de pàdel i de tennis): A menys d’un minut amb cotxe o 10 minuts a peu.

Can Benet és proper a tot; a la natura, al comerç local, a l’escola, a les instal·lacions esportives…

Bona connexió de carreteres

Casserres compta amb una magnifica connexió amb l’autovia C-16 (menys de 5 minuts), una de les principals vies que connecta la zona dels Pirineus amb l’àrea metropolitana de Barcelona.

 • A menys de 15 minuts de Berga
 • A menys de 30 minuts de Manresa
 • A menys de 40 minuts de Vic
 • A menys de 60 minuts de Barcelona
 • A menys de 120 minuts d’Andorra

Un poble amb tot el què necessites

Casserres compta amb un ventall de serveis i equipaments locals que faciliten el dia a dia dels seus habitants.

Hi trobaràs una escola bressol, una escola d’educació infantil i primària, instal·lacions esportives per practicar diferents tipus d’esports, supermercat i botigues d’alimentació amb productes locals i un entorn natural privilegiat. El poble també compta amb bones connexions a la xarxa i fibra òptica.

 • Bibliobus
 • Biblioteca municipal
 • Escola de primaria
 • Local Cultural
 • Pavelló d’esports municipal
 • Residència de la tercera edad
 • Piscines municipals
 • Camp de futbol amb gespa artificial
 • Pistes de Padel
 • Pistes de Tennis
 • Pistes de Petanca

Tot el què necessites pel teu dia dia, sense sortir del poble

 • Carnisseria
 • Supermercat
 • Forn de Pa
 • Bars i restaurants
 • Farmàcia
 • Peixateria
 • Llibreria

Perruqueries
Fisioterapeutes

Reparació de vehicles

Bancs

Centres de jardineria
Centre dental

Un entorn inmillorable

Orgullosos del nostre poble, et recomanem fer algunes rutes pròximes a Can Benet per endinsar-te per corriols i boscos que et faran oblidar l’estrès diari i gaudir de la vida amb els teus. Entre els llocs d’interès patrimonial i natural et convidem a descobrir l’alzina mil·lenària dels Colls, el casc antic de Casserres, la plaça de l’Ajuntament, i ja als municipis veïns, el Santuari de Queralt, a Berga o l’emblemàtica muntanya del Pedraforca, a Saldes, entre molts d’altres.

Catalogada com a Arbre Monumental, l’alzina dels Colls (quercus ilex subsp. ballota) es troba a poc més d’un quilòmetre del nucli de la vila, en direcció a Viver. Plantada al bell mig d’una plana de conreu, completament aïllada de vegetació arbòria i exposada a ple sol, forma una imatge idíl·lica d’arbre-aixopluc voltat de camps.

La capçada és espessa i la seva escorça fosca i clivellada. Mesura 16,5 metres d’alçada, 28,6 metres d’amplada mitjana de capçada, 3,8 metres de volta de canó i 7,59 metres de perímetre de la base del tronc, el que el converteix en un dels arbres amb més amplada de Catalunya.

Es tracta d’un arbre perennifoli amb fulles coriàcies molt variables i presenta el típic port arbori d’alzina isolada. Exhibeix una capçada amb la màxima superfície que la seva biologia li permet. L’alzina floreix durant els mesos d’abril i maig i les glans maduren al començament de la tardor. L’incendi forestal que afectà aquesta zona del baix Berguedà, el juliol de 1994, va socarrimar part de la capçada, però posteriorment rebrotà amb normalitat.

La bauma de les Set Portes, també coneguda com la balma del Calau, és una cavitat ubicada dins una paret rocallosa sorrenca que ressegueix tot el seu perímetre frontal. Conserva una de les restes de parets, murs i distribucions interiors més importants de Catalunya.

Ben amagada en un petit ressalt del cingle, abocada a la vall del torrent de ca l’Escalé, la bauma ocupa una llargada d’uns cinquanta metres i una profunditat inusual. Això fa que tot el conjunt de l’habitacle tingui molts metres quadrats aprofitables, per la qual cosa no sembla estrany que fos habitada fins a mitjans del segle XX.

L’espai interior està compartimentat a mena d’estances destinades a diversos usos com l’estable per al bestiar o les habitacions pròpiament dites. Una de les sales té un forn de pa en molt bon estat. El nom vindria originat per les set portes que es van obrir al mur de pedra i la tàpia que es va construir per convertir-ho en habitatge. Actualment, de les set portes, una està tapiada i una altra ensorrada.

En època de guerres, serví com amagatall i, durant les guerres carlines, va ser utilitzada com a presó. Avui en dia encara s’observa el mur que envoltava la presó i alguna de les torres de vigilància.

La millor manera d’arribar-hi és seguir la ruta del sender de les Fonts, que surt des del camp de futbol, als afores de la població, en direcció a l’Espunyola.

És un roc també de grans dimensions característic d’aquest indret.

Està format basicament pel carrer Major i la plaça de la Creu.

El carrer Major era configurat com l’eix principal vertebrador del poblament inicial, i coincidia amb el camí ral de Manresa a Berga en el seu recorregut per Casserres.
Les cases són fetes o reconstruïdes de mitjans del segle XVII a finals del XVIII.
La pesta mortífera, anomenada foc de “Sant Antoni” assolà aquest país el 1347 i les guerres contínues foren causa de la desolació i ruïna del barri primitiu.
També va ser incendiat l’any 1653 per Don Gabriel de Llupià, desfogant el seu furor en aquest poble que no sols seguia el partit dels Miquelets Francesos, sinó que era el focus d’insurrecció.
El portal de la casa nº7, per l’arquitectura de la seva construcció, denota ser de l’època anterior a l’incendi.
Hi trobem edificacions adossades, gairebé totes de dues plantes, que utilitzen materials del propi entorn i una distribució espacial interior típica: a la planta baixa només hi ha magatzems i utillatge agrícola, a més del naixement i continuació de l’escala que puja fins a la planta alta o les golfes de múltiple ús, sota sostre, amb gran cambra d’aire, magatzem, etc. Aquest primer nucli urbà, format per vivendes de jornalers i pagesos, amb portals de mig punt adovellats o amb llindes de fusta, s’amplià amb la continuació de l’esmentat carrer i aparegueren, més endavant, habitatges molt més grans.  Últimament s’hi han portat a terme importants treballs de restauració, respectant les característiques originals.

Preguntes freqüents sobre el projecte

La nostra previsió i prioritat és començar les obres dins del primer trimestre del 2023, un cop iniciades aquestes podran tenir una durada aproximada de vint mesos.

Per tal de garantir la màxima transparència i seguretat, tots els tràmits i pagaments són sostinguts i avalats per la nostra entitat bancaria, notari i assessors legals i immobiliaris.

Un cop decideixis fer el pas, es realitzarà una reserva de l’habitatge mitjançant una paga i senyal de 5.000 € sota garantia notarial. En el moment previ a l’inici de l’obra, s’haurà d’efectuar un pagament equivalent el 10% de l’immoble (dins d’aquesta quantitat hi ha inclosos els 5.000€ de la paga i senyal).

En el transcurs de l’obra i abans d’arribar el final, s’efectuaran diferents pagaments equivalents el 10% de l’immoble. És a dir, abans que t’entreguem les claus, hauràs pagat un 20% de l’immoble. El 80% restant s’haurà de liquidar en el moment de l’entrega de claus.

Nota: En el cas de precisar hipoteca, aquest 20% que ja has pagat coincideix amb l’import que t’exigiria qualsevol entitat bancaria si sol·licites una hipoteca per un habitatge.

Actualment, l’edifici consta de l’estructura principal i la teulada. Aquest fet ens permet donar majors garanties i seguretat en el projecte així com agilitzar els terminis d’entrega i finalització.

Tanmateix, també ens permet donar garanties que l’edifici està totalment consolidat i podem mostrar cada habitatge tal com serà, sense sorpreses.

Tot i que l’estructura actual ja té alguns anys, ens hem assegurat del fet que aquesta disposa de les característiques necessàries per adaptar-la a la normativa actual i al mateix temps que també es trobi en bon estat de conservació per garantir la viabilitat del projecte.

Per aquest motiu, els nostres arquitectes i tècnics han realitzat un control de qualitat a través d’una consultoria externa amb diversos assajos sobre l’estructura, parets de càrrega, sostres, pilars, fonaments.

Després d’un informe favorable elaborat per aquest laboratori extern, podem justificar que l’estructura està en bon estat de conservació i no suposa cap risc pel projecte.

Sí, el projecte compleix amb les normatives actuals d’obra nova.

Per nosaltres, explicar-vos i ensenyar-vos aquest projecte és un plaer, així que sí vols visitar l’obra no dubtis amb contactar amb nosaltres sigui per telèfon 609 733 302 o ve per el següent formulari

Actualment, l’energia aerotèrmia és considerada un dels sistemes de climatització més eficients del mercat. Aquest sistema aprofita l’energia de l’exterior transformada amb calor per escalfar o refrigerar l’aigua.

L’aigua calenta o freda, circula pel circuit de tubàries instal·lat sota les rajoles (terra radiant) aportant un confort únic dins la habitatge.

De la mateixa forma, aquest sistema també climatitza l’aigua sanitària, és a dir, l’aigua que utilitzarem per dutxar-nos o rentar-nos les mans.

Davant l’emergència climàtica actual, l’energia aerotèrmia és considerada una energia renovable inesgotable que permet reduir les emissions de C02 en comparació amb altres sistemes convencionals. Seguir llegint…

T’agradaria visitar el projecte o saber-ne més informació?

Omple el següent formulari i ens posarem en contacte per resoldre tots els vostres dubtes i organitzar una visita a l’edifici.

Com ens has conegut?

This contact form is deactivated because you refused to accept Google reCaptcha service which is necessary to validate any messages sent by the form.